A helyi ellátórendszer karbantartása során mért enyhe arzén- és mangán-határértéktúllépés miatt átmenetileg lajtos kocsiból látják el ivóvízzel Jászkisér lakóit – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

A vízosztás helyszíne és időpontja: Jászkisér

-08-10 óráig II. sz. vízmű telep (piactér)

-10-12 óráig I. sz. vízmű telep (Fő út)

-12-14 óráig Sülyi út (ABC előtt)

-14-16 óráig Nagykőr út (Ez+Az vegyesbolt)

A kialakult helyzetről további tájékoztatást a Vízmű telepen, illetve a 06/70 935 6405 telefonszámon ADNAK.

A közlemény szerint a népegészségügyi hatáskörben eljáró kormányhivatal azt követően rendelte el az elővigyázatossági intézkedést a mintegy 5500 fős jászsági kisváros területén, hogy a helyi ivóvízkezelési technológia időszakos karbantartása során a műszaki paraméterek változása miatt a mintákban enyhe arzén- és mangán-határértéktúllépés jelentkezett.

A szolgáltató Tiszamenti Regionáli Vízművek (TRV) Zrt. pénteken az átmeneti ivóvízellátást a lakosság tájékoztatásával és a szükséges műszaki beavatkozások megkezdésével egyidejűleg megszervezte – írták, hozzátéve: az intézkedés fenntartása a hétfői újabb kontrollvizsgálatok eredményének megérkezéséig indokolt.

A TRV Zrt. a település honlapján ugyancsak pénteken közzétett tájékoztatójában arról értesítette a helyieket, hogy a legfrissebb vízminták eredményei szerint Jászkiséren az ivóvíz arzéntartalma nem haladja meg a határértéket. Közölték: egy ellenőrző vízmintavizsgálat folyamatban van, ennek eredménye hétfőre várható, addig a társaság fenntartja a kormányhivatal által elrendelt átmeneti ivóvíz-szolgáltatást.

A felhívásban ugyanakkor kiemelték: a hálózati víz fürdésre, mosogatásra és takarításra korlátozás nélkül alkalmas Jászkiséren, ahol jelenleg lajtos kocsiból, a település négy különböző pontján, minden helyszínen 2-2 órán át juthatnak hozzá fejenként 3 liternyi ivóvízadagjukhoz a helybeliek.

 

SHARE