Még nem kupagyőzelemről, „csak” a csoportelsőségről hivatott dönteni az Olympiakosz Pireusz–Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP Bajnokok Ligája meccs. A görögök a tavalyi Final Six-ben már kibabráltak a szolnoki csapattal, 8-7-re legyőzték az elődöntőben – írja portálján a Szolnoki Vizilabda Sport Club.

Az őszi, szolnoki mérkőzésen is felforralták a vizet a játékosok, körömrágós izgalmak közepette végzett 5.5-ös döntetlenre a két csapat. Amely azonos pontszámmal áll az A csoportban, ám a Dózsa gólkülönbsége jobb. Vagyis egy döntetlen elég lenne ahhoz, hogy a Szolnok végezzen az első helyen. De melyik csapat képes legalább döntetlent játszani a pireuszi Papastratio Uszodában? Egy olyan csapat ellen, amely gyakorlatilag megegyezik a világbajnoki bronzérmes görög válogatottal, kiegészülve olyan légiósokkal, mint a montenegrói Mladjan Janovics, a horvát Buslje, vagy Josip Pavics? Az egyik biztosan a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP. Bár Thodoris Vlahos vezetőedző győzelembe vetett hitét hangoztatta, egészen biztos, hogy néhány játékosán megpördül a fürdőgatya, ha arra gondol, hogy Kis Gábort kell megállítani a kapu előtt, vagy a Varga Dénes–Andrija Prlajnovics alkotta fogaskerekek közé kell pajszert feszítenie. És az sem töltheti el nyugalommal Funtuliszékat, hogy a Nagy Viktor által őrzött kapura kell lőniük, amely előtt a szakma olyan kitűnőségei végzik az elhárítást, mint Aaron Younger, Milan Alekszics, Jansik Dávid, vagy Zsivko Gocics. Vámos Mártont pedig rettegve tisztelhetik, nem hiába ajánlottak a világ egyik legjobb balkezesének többször is szerződést. Viszont a görög medencékben gyakran megborul a fizika törvénye: a víz nem mindig vízszintes, gyakran kell a vendégcsapatnak folyásiránnyal szemben támadnia, illetve védekeznie.

– Furcsa szituáció, mert ebben az évadban talán először fordul elő, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei – mondta Cseh Sándor csapatunk vezetőedzője. – Nehéz mérkőzés vár ránk, mert a görög klub évek óta építkezik, most kiváló, világhírű csapatuk van. Természetesen meg kell oldanunk, ezt a feladatot is.

Az Olympiakosz Pireusz–Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP rangadót a Sport1 Tv 16.30-tól közvetíti.

www.vizilabda-szolnok.hu

SHARE