Sajó András annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a tiszteletbeli elnöke is, amely a bangladesi migránsok ügyét képviselte az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt – jelentette ki Hollik István.

A Fidesz-KDNP-s képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságában is ott ül Soros embere, ugyanis Sajó András, a bíróság elnökhelyettese és bírója egyúttal a Soros-egyetem alapító dékánja is. Hozzátette: a bírót egyébként még a Gyurcsány-kormány delegálta a testületbe.

„ÍGY ÉPÜL FEL A MIGRÁNSBIZNISZ, SOROSHOZ KÖTHETŐ SZERVEZETEK A MIGRÁNSOK NEVÉBEN BEPERLIK A MAGYAR ÁLLAMOT EGY OLYAN BÍRÓSÁGON, AHOL SZINTÉN SOROS EMBEREI ÜLNEK.”

Hollik István közölte: a két bangladesi migráns ügyében hozott ítéletet jegyző bírák között is megtalálható Sajó András neve. A kormánypárti képviselő szerint külön pikantériát ad az ügynek az, hogy a strasbourgi bíró egyébként annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a tiszteletbeli elnöke is, amely a bangladesi migránsok ügyét képviselte az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt.

„Így épül fel a migránsbiznisz, Soroshoz köthető szervezetek a migránsok nevében beperlik a magyar államot egy olyan bíróságon, ahol szintén Soros emberei ülnek” – fogalmazott a Fidesz-KDNP-s képviselő.

Hollik István szerint ez egy egészen elképesztő és felháborító rendszer, ami mindenről, csak nem az igazságszolgáltatásról és az emberi jogokról – pláne nem a magyar, illetve európai emberek jogairól és érdekeiről -, szól.

A kormánypárti politikus tájékoztatott arról is, hogy Sajó András fogadja be és készíti elő a magyar ügyeket a bíróságon.

Ennek kapcsán felidézte azt is, hogy Sajó András számos esetben a magyar érdekek ellen ítélt strasbourgi bíróként. Példaként felidézte a 2008-as vörös csillag viselése ügyében indított pert, illetve a Hagyó Miklósnak, Hunvald Györgynek megítélt kártérítéseket.

Egyértelmű tehát, hogy Soros és emberei egy multikulturális, migránsokkal teli, föderatív Európát akarnak, ezért támadják azokat, akik a hagyományaira és a nemzetállamokra épülő Európában akarnak élni – mutatott rá Hollik István, hangsúlyozva, hogy a magyarok erős Európában érdekeltek.

“A TANSZABADSÁGOT SENKI SEM AKARJA KORLÁTOZNI.”

Hollik István a Soros-egyetemért rendezett vasárnapi tüntetést érintő kérdésre reagálva kifejtette: Magyarország egy demokrácia és jogállam, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. A Magyarországon működő külföldi egyetemkkel kapcsolatban átláthatóságot szeretnénk -közölte, példaként a cseh modelt említve, ahol a külföldi egyetemek működését szintén államközi szerződéshez kötik.

“Akik ma a tanszabadságot féltik, illetve a Soros-egyetem bezárása miatt aggódnak megnyugodhatnak, hiszen a tanszabadságot senki sem akarja korlátozni” – fogalamzott, hozzátéve: a kormány nyitottan és jószándékkal áll a tárgyalások elé.

(fidesz.hu)

SHARE