Száz nap múlva kezdődnek meg a versenyek Wroclawban, a nem olimpiai sportágak nyári világjátékán, melyen jelen állás szerint hatvan sportoló képviseli Magyarországot.

Először 2005-ben, Duisburgban indult egységes magyar csapat a világjátékokon. Azóta mindig a nyári olimpiát követő évben versenyezhetnek az itthon most már a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) égisze alá tartozó sportágak legjobbjai.

Mészáros János elnök szerint a multisport esemény az utóbbi évtizedben komoly elismerést vívott ki magának.

“2005 előtt is vettek már részt magyar sportolók a játékokon, de Duisburg mindenképpen mérföldkő volt – idézte őt az NVESZ keddi közleménye. – Népes csapat alakulgat, jelenleg úgy néz ki, hogy hatvan magyar sportolóért szoríthatunk a száz nap múlva kezdődő világjátékokon. Bízom benne, hogy sportolóink jó szerepléssel teszik emlékezetessé a lengyelországi világversenyt” – mondta.

A versenyeket július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. Magyar induló tíz sportágban – aerobikban, strandkézilabdában, szumóban, íjászatban, vitorlázó műrepülésben, tájékozódási futásban, táncsportban, uszonyosúszásban, ju-jitsuban és karatéban – lesz.

SHARE