Az egész országot megrázta az a kegyetlen gyilkosság, melyet még 2016. január 25-én követtek el Zagyvarékason. A döbbenet akkor vált igazán teljessé, amikor kiderült, hogy saját 14 éves lánya, s annak 16 éves barátja ölte meg az áldozatot 91 késszúrással.

A szolnoki gimnazista életét a szerelem ezúttal tönkretette, hiszen a gyilkosságot azért követte el, mert édesanyja tiltotta a kiváló tanulót a barátjától. Ezt a gyermek nehezen viselte, s végül úgy döntöttek, hogy megölik az anyát. A nyomozás megállapította, hogy a szörnyű éjszakán a fiú először megpróbálta megfojtani barátnője édesanyját, majd miután ez nem sikerült, ketten felváltva agyonszúrták. Az elsőfokú ítéletig csupán néhány tárgyalási napra volt szüksége a bíróságnak, aminek az oka a tettesek beismerő vallomása, illetve az egyértelmű bizonyítékok voltak.

A csütörtöki ítélethirdetésen a bírónő a maximumhoz közeli büntetést szabott ki a két tinédzserre, társtettesként, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a lány 9 évet, míg 16 éves barátja 14 éves börtönbüntetést kapott, melyet fiatalkorúak fegyintézetében kell letölteniük. Jó magaviselet esetén a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhatnak leghamarabb. Az ítélet nem jogerős, az ellen mindkét fél fellebbezett.

SHARE