Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK 77–71 (16–18, 21–19, 18–11, 22–23)

Szombathely, Aréna Savaria, 2600 néző
V.: Papp P., Farkas G., Söjtöry T. (Páli K.)

Falco: Govens 19/9, Kovács P. -, Váradi 9/3, Pustahvar 7/3, Zigeranovic 8. Csere: Bognár -, Medford 20/12, Tóth N. 9, Barham -, Simon 3/3.

Szolnok: Pavlicevic 10/3, Vojvoda 16/6, Popovic -, Eilingsfeld -, Andric 10. Csere: Boriszov 12/6, Wittmann 9/3, Barnies 6, Tóth Á. 8.

Kipontozódott: Tóth N. (40. perc), ill. Tóth Á. (35. perc), Andric (36. perc).

Az otthonában egyedüliként veretlen Falco a címvédő Szolnokot fogadta. Az Olaj szabadnapos volt a legutóbbi fordulóban, míg a hazaiak bravúros győzelmet arattak Zalaegerszegen. Úgyhogy kellő lelkesedéssel estek egymásnak a csapatok, s jobbára Vojvodáék akarata érvényesült az első félidőben. Jól használták ki a szombathelyi védekezési hibákat, s többször megléptek hat-hét ponttal is. Ám elég volt néhány figyelmetlenség, eladott labda, s a fegyelmezett házigazdák azonnal utolérték a pirosmezeseket.

A fordulás után Szekulovics mester fiai tudtak sebességet váltani, átvették a játék irányítását, s már Andricék futottak az eredmény után. Ráadásul a palánk alatt előnyben lévő Olajnál mind Tóth, mind pedig Andric faultproblémákkal küszködött, így a védekezés sem volt már olyan szigorú, mint amilyen az első félidőben. Ezt tökéletesen ki is használta a Govens és Medford által repített házigazda, s a záró tíz percre hét pontos előnyt harcoltak ki.

Az utolsó tíz percben igazán érdemi változás nem történt, próbálkozott az Olaj becsülettel, ám a két centere kipontozódása után már nem maradt reális esélye legyőzni az otthonában idén egyelőre verhetetlennek tűnő Falco-t. A folytatásban vasárnap a ZTE látogat a Tiszaligetbe.

SHARE