A kép illusztráció

Csütörtök délután érte el az erősebb szél Jász-Nagykun-Szolnok megyét. A megyei műveletirányításra 24 riasztás érkezett délután 2 óra után, de este nyolc órára be is fejeződtek a kárelhárítási munkálatok. A legtöbb bejelentés fakidőlés miatt érkezett, a megye közútjaira dőlt fatörzsek és leszakadt faágak több helyen, átemnetileg, akadályozták a forgalmat, de nagyobb fennakadás sehol nem volt, a közműszolgáltatás mindenütt zavartalanul működött.

Túrkeve külterületén egy autóra dőlt rá egy fa csütörtökön délután, a fát a helyi önkéntes tűzoltók távolították el a járműről. Annak vezetője nem szenvedett sérüléseket.

Szolnokon a Vegyiművek lakótelepen is kidőlt egy húszméteres fa, a törzse egy másik fának dőlt, járókelőket és járműveket veszélyeztetett. A szolnoki és ceglédi hivatásos tűzoltók távolították el a veszélyes fát, kár nem keletkezett.

Jászberényben a Neszűr tanyákon dőlt ki két fa, ezek elzárták egy lakóépület bejáratát. A jászberényi hivatásos tűzoltók távolították el a fákat, így a tulajdonos bejutott a házába, az épületben nem esett kár.

Mesterszálláson a szél miatt egy villanyvezetékre dőlt egy fa, ami egy közeli, lakatlan ingatlant is veszélyeztetett. A helyi önkéntes tűzoltók fűrészelték le az ágakat, majd a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókkal közösen eltávolították a fatörzset is, a munkálatok ideje alatt az áramszolgáltató kiszakaszolt a vezetéket.

SHARE