A Coop Szolnok Zrt. támogatásával, a Szolnoki Sportcentrum rendezésében idén április 25-én kedden (esőnap 27. csütörtök) immár 26. alkalommal indul útjára Szolnok legnagyobb tömegsport eseménye, a Coop Májusfa Futás. A részletekről Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum igazgatója.
11.00-17.00 óra között a Kossuth teret a közúti forgalom elől lezárják.
– Az érintett helyi autóbusz járatok 2,6,6/Y,7,7/Y,8,8/Y,17,27,28
11.00-17.00 óra között a Baross G. út – Boldog Sándor út – Ady E. út – Pólya T. út terelő útvonalon közlekednek.
– Az 1,1/A,1/Y helyi járatok a Templom úttól a Szapáry út felé, illetve a Szapáry úttól a Templom út felé szakaszosan lesznek tovább engedve, ezért a menetidő növekedése várható.

– Szolnok város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport, hiszen testileg és lelkileg is pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Rózsa József. – Fontos feladataink közé tartozik a városi kiemelt rendezvények, szabadidősport események, egészség megóvással kapcsolatos programok szervezése, rendezése és lebonyolítása. Az egész éves tevékenységünkkel a mozgás szeretetére, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgás fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet, megmozgatva ezzel a város lakosait minden korosztályban.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a COOP Szolnok Zrt. április 25-én, kedden, (eső esetén április 27-én, csütörtökön), COOP MÁJUSFA FUTÁS szlogennel a városban és a térségben élő általános, középiskolás diákok és a felnőtt lakosság mozgósításával elstartol az év legnagyobb szabadidősport rendezvényét szervezi meg.

A futásra előző évben 8100 fő jött el, az előzetes jelentkezések alapján idén is eléri a nyolcezret a létszám.

A program lebonyolítása:

Az első 8000 jelentkező Coop-pólót kap ajándékba, melyet a futás napján, a jelentkezési lapok leadásakor a helyszínen adunk át a felnőtt, munkahelyi csoportok jelentkezőinek, míg a zavartalan lebonyolítás érdekében az iskolákba előző napon juttatják azt ki.

– A rendezvényen minden évben olimpikonok is jelen vannak; futnak, szurkolnak, jó tanácsokat adnak a résztvevőknek. Ez évben Imre Géza (vívó), Kökény Beatrix (kézilabdázó) és Czene Attila (úszó) jönnek el rendezvényünkre.

A Coop Májusfa Futással célunk, hogy minél több gyerek és felnőtt sportoljon, mozogjon naponta. A magyar olimpikonok letették mellettünk a voksot és ők ezzel, hogy itt lesznek közöttünk, nem csak az élsportot, hanem a szabadidősportot is népszerűsítik – tette hozzá Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt vezérigazgatója.

SHARE