Két teljesen ellentétes mérkőzést produkált az OSC és a címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép csapata a vízilabda bajnoki elődöntőben. Az első látványos gólok garmadáját hozta, volt bőven szépség, míg a pesti derbin elsősorban a közdelem, a birkózás, a keményebb védekezés dominált. Mivel mindkét meccsen a hazai csapat nyert, így a forgatókönyv egyelőre a fináléba jutást gyorsan kiharcoló Eger szájíze szerint alakul, hiszen a két lehetséges ellenfél a végsőkig kifárasztja egymást.

De miért is alakult úgy, hogy a szezon jelentős részében remekül pólózó, a BL-ben a legjobb négy közé jutó szolnokiak nem tudtak győzni az OSC otthonában? Nos, a szerdai meccs után minden szolnoki úgy látta, hogy három negyeden keresztül nem úgy játszottak, ahogyan azt megbeszélték, s ahogyan tudnak, márpedig ez éppen elegendő az OSC uszodájában a vereséghez. Ráadásul a fővárosiaknál már vízbe ugorhatott a két légiós is, ami, mondanunk sem kell, nagy erősítés.

De kár lenne tagadni, előzetesen kevesen gondoltak arra, hogy ebben a párharcban ennyire kiélezett lesz a küzdelem. Márpedig Szolnokon szombaton 18 órától kezdődik az utolsó, mindent eldöntő összecsapás, ami, figyelembe véve a rájátszások semmihez sem hasonlatos légkörét, bizony magában rejti egy újabb szoros meccs lehetőségét.

A hazai medence egyértelműen a címvédő Dózsa mellett szól, ám ahogyan az Cseh Sándor vezetőedző is megfogalmazta, a fegyelmezetlenség ezúttal már nem fér bele a játékba, a döntőbe csak koncentrált játékkal juthat be a Szolnok.

Úgyhogy aki egy izgalmas, színvonalas pólócsatára vágyna szombaton, annak a szolnoki Vízilabda Arénában a helye a Szolnoki Dózsa-Közgép – OSC bajnoki elődöntő utolsó mérkőzésén.

SHARE