Az színjátszásé és az egyediségé volt a főszerep az Aba- Novák Agóra Kulturális Központban a hétvégén. A 24. Globe Fesztivál tavaszi találkozóján több mint 400 középiskolás diák mutatta be tehetségét. Az előadott műveket minden csapat maga választotta ki – írja portálján a Szolnok TV.

Gogol Revizor című színdarabjának adaptációját is láthatták azok, akik részt vettek a 24. Globe Fesztiválon. A rendezvényen a csapatok saját szerzeményeket is bemutattak.

„Nem akartunk először lejönni az érettségi és az utolsó hetek miatt. Ez szerencsére megváltozott, mire ide jöttünk és kipingpongoztuk magunkat, illetve a többiekkel is találkoztunk és beszélgettünk. Egy ilyen közös parti alatt nagyon sok emberrel megismerkedik az ember, ami nagyon jót tud tenni.”- Mesélte élményeit Kaluczky Zsombor.

A három napos rendezvényen a közönség 36 színdarabot láthatott. A fesztivál célja nem az volt, hogy a zsűri megtalálja a legjobb előadást, hanem, hogy a diákok bemutassák tehetségüket és a világról alkotott véleményüket.

„Két alappillére van ennek a fesztiválnak. Az egyik, hogy tükröt tartsunk ennek a világnak és megmutassuk ezekkel az előadásokkal, hogy a középiskolások hogyan élik a napjaikat és mi a véleményük a társadalmi viszonyokról. A másik pedig, hogy ez egy önismereti, személyiségfejlesztési folyamat.”- Mondta Sárosi Gábor az Országos Diákszínjátszó Egyesület elnöke.

A 24. szolnoki Globe fesztiválra több mint 400 tehetséges diák érkezett az ország több pontjáról. A rendezvényen azok a csoportok is részt vettek, akik a Regionális Diákszínjátszó Találkozóról jutottak tovább.

„A fesztivál azért jött létre itt Szolnokon, hogy ez egy szemléje legyen a diák színjátszásnak. A drámának pedig az alapfunkciója a, hogy a személyiség kiteljesedhessen.”- Tette hozzá Rigó József a Globe Fesztivál rendezője.

A Globe Fesztiválon a csapatok úgy fejlődnek és tanulnak egymástól, hogy közben életre szóló élményekkel gazdagodnak.