Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK 83-75 (23-23, 23-11, 20-19, 17-22)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Pálla Z., Papp P., Hegedüs T. (Gincsai J.)

Szolnok: Pavlicevic 14/12, VOJVODA 36/12, Barnies 3, Eilingsfeld 7/3, Andric 2. Csere: POPOVIC 15/6, Tóth Á. 6, Rudner -, Borisov -, Wittmann -.

ZTE: Ubilla 8/3, Norfleet 12/6, BENKE 24/9, Szabó Zs. 7/3, Drungilas 10. Csere: Mohácsi 10/6, Wright 2, Kis R. 1, Czinger 1.

Kipontozódott: Ubilla, Wright, Szabó Zs.

Kiállítva: Andric, illetve Drungilas

Ahogyan azt a szakemberek is megjósolták, a ZTE-Szolnok párharc a legkiegyensúlyozottabb a negyeddöntők közül. Az első, egerszegi meccsen volt egyedül komoly győzelmi esélye a vendégnek, jelesül az Olajnak, azóta mindenki viszonylag simán hozta a saját csarnokában a mérkőzéseket. A negyedik összecsapásra úgy érkeztek az egerszegiek, hogy nyerni akartak, úgy érezték, ezen a meccsen megverhetik a címvédőt. Nos, ezúttal sem sikerült, de addig igen sok dolog történt a pályán. Kezdődött azzal, hogy igen kiegyenlítettre sikeredett az első negyed. Vojvoda és Drungilas volt a fő pontszállító. Vojvoda a későbbiekben is remekül célzott, egerszegi oldalon pedig ezúttal nem igazán ment a két légiósnak, Norfleetnek és Ubillának. Az Olaj fokozatosan átvette a játék irányítását, s tíz pont fölé növelte előnyét. Eközben a palánkok alatt igen ádáz csatát vívott a nagy verekedő Drungilas, s a horvát Andric.

Ennek a fordulás után lett igazán nagy jelentősége, amikoris a két óriás összecsapott, s végül mindkettőjüket kiállították a játékvezetők. Ez a közjáték az Olajt zavarta meg kevésbé, s a zseniálisan kosarazó Vojvoda, valamint a játékba lendülő Pavlicevic és a remekül játszó Popovic vezérletével úgy tűnt, hamar döntésre viszik a dolgot. Ám egerszegi oldalon jött az új ifjú magyar titán, Benke, s szinte egyedül húzva a ZTE-t, a negyedik negyed derekára belátható közelségbe hozta övéit. Ám az Olajban Vojvoda teljesen tarthatatlan volt, s végül pontos büntetőivel nyert a bajnok, jöhet az ötödik meccs vasárnap Zalaegerszegen.

SHARE