Igazi turisztikai tanyaközpontot álmodott a rákóczifalvi önkormányzat a Tisza-gát melletti Rocsa-tanyán. A kisváros tulajdonában lévő ingatlannal azonban akad egy kis gond: nem akar belőle kiköltözni a korábbi bérlő, holott az önkormányzat már februárban felmondta a bérleti szerződést.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis elszámolási vitába keveredtünk a bérlővel – mondta lapunknak Kósa Lajos polgármester. – Egészen pontosan jelentős bérleti díj- és közüzemi díjhátralékot halmozott föl.  Ezért aztán februárban felmondtuk a bérleti szerződést, de a mai napig nem költözött ki belőle az illető.

Kósa Lajos szerint az önkormányzat minden törvényes utat betartva a hatóságokhoz fordul, hogy érvényesítse tulajdonosi jogait, ráadásul igen komoly terveik is vannak a remek helyen lévő épületegyüttessel.

– Pályáztunk a Belügyminisztériumhoz, s nyertünk is százmillió forintot. Állattartó telepet, állatsimogatót, amolyan kis turisztikai látványosságot álmodtunk a Rocsa-tanyára. Ezzel tizenöt helybélinek teremtünk munkahelyet, ami ugyancsak fontos dolog!

Amennyiben az önkormányzatnak sikerül birtokba vennie a tanyát, akkor az ott nevelt baromfik tojásait helyben dolgoznák fel.

– Van egy másik tervünk, egy tésztaüzem kialakítása. A tanyán megtermelt tojást tökéletesen tudnánk itt hasznosítani. Az elképzeléseink határozottak, reméljük sikerül törvényes úton a lehető leghamarabb visszaszereznünk saját tulajdonunkat, s akkor nekikezdhetünk a beruházásoknak – tette hozzá Kósa Lajos.

SHARE