Nem szokásunk olvasói levelet közölni, csak nagy ritkán. Ez most az az eset. Valóban sok támadás éri joggal és jogtalanul az egészségügyi ellátást, de van, aki nem csak a hibáit látja…

*****

Kevés ma az a fórum, ahol az egészségügyről pro vagy kontra vélemények ne jelennének meg. A sérelmek, megállapítások valósak vagy valótlanok, de mindenkinek van véleménye a mai egészségügyi helyzetről.

Nemrég 87 éves édesanyám, a postán sorban állás közben elájult. A postai dolgozók azonnal megtették a tőlük telhető legtöbbet és hívták a mentőt. Itt kezdődik az a „csoda” melyet édesanyám élt át. A szolnoki mentőszolgálat egyik munkatársa, szakszerű és gyors beavatkozásával azonnal stabilizálta  állapotát, majd a Hetényi Géza Kórház sürgősségi osztályára szállították.

A kórházban a szükséges protokollon túl, mind szakmailag, mind lelkiismeretileg jelesre vizsgázott a beavatkozó személyzet, akik ezután munkahelyem telefonszámát kinyomozva, kellő empátiával tájékoztattak arról, hogy ugyan mentővel szállították be édesanyámat a kórházba, de már minden rendben van és mehetek érte.

Valóban az látható, hogy a mentő illetve a kórházi dolgozók túl vannak terhelve, de szakmaiságuk és emberségük példaértékű, melyért ezúton fejezem ki köszönetemet. Tudjuk, hogy nagyon sokan elmentek-e pályáról, de akik itt maradtak, azok elismerést és dicséretet érdemelnek.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Perjési Attila mentőápolónak és Bajcsi Éva doktornőnek, valamint kollégáiknak.

(Név és cím a szerkesztőségben)

SHARE