Túl az ötvenezredik látogatón, július 8-án, szombaton piknikre várja a látogatókat a szolnoki repülőmúzeum. Ez szó szerint értendő, mert a gépek között napernyők, napozóágyak, székek várják az érkezőket, akik akár harapnivalót, itókát is hozhatnak magukkal, leteríthetik plédjeiket, hiszen reggeltől estig kínál különféle érdekességeket a RepTár. Az ezer forintos belépőért cserében több repülőbe, helikopterbe is beszállhatnak a kíváncsiak, de például egy daru(madár) jókora magasságba emeli a vállalkozó kedvűeket, egy mászófalon is bemutatható a bátorság, ügyesség. Délelőtt kilenckor már leleplezik a frissen érkezett MIG 29-est, amit nyomban követ majd a különlféle kutyás-program. A vagonszínpadon bábelőadással kedveskedik Kiss Ágnes bábos, nyomban ebéd után, azaz egy órakor.

Kovács Ákos, a RepTár igazgatója Csőrike előtt beszél a szombati nagyrendezvényről

És hát persze a szimulátoron éppen a MIG 29 teszi próbára a jelentkezőket, a toborzó ponton bakának állhat, aki úgy gondolja, de egy ejtőernyős ugrás-félére is besorolhat bárki.

Túl a harci gépeken, túl a helikoptereken, túl a jelentős történelmi fotóanyagon a piknik végén, este nyolctól tízig a Quimby koncertjét hallgathatja az, aki jegyet vált. A mai tizenezer forintos belépőkhöz képest itt a koncertjegy csak 2600 forint lesz.