A Fidesz-KDNP arra kéri a Jobbik elnökét, hogy utasítsa Kovács Bélát, pártjuk EP képviselőjét arra, hogy jelenjen meg július 19-én a nyomozóhatóságok előtt – jelentette ki Hollik István hétfői sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP-s képviselő közölte, július 19-ére ismét gyanúsítottként idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség Kovács Bélát. Vona Gábornak itt az adandó alkalom, hogy felszólítsa Kovács Béla jobbikos EP képviselőjüket, hogy menjen el az ügyészi meghallgatásokra és ne bujkáljon tovább se a nyilvánosság, se a nyomozóhatóság elől! – szögezte le Hollik István.

“NEM EZ AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY KOVÁCS BÉLÁNAK MEG KELLENE JELENNIE A HATÓSÁGOK ELŐTT.”

A politikus emlékeztetett, nem ez az első alkalom, hogy Kovács Bélának meg kellene jelennie a hatóságok előtt. A kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított jobbikos európai parlamenti képviselő, Kovács Béla hónapok óta bujkál a nyomozóhatóságok elől, sem az európai parlamenti vizsgálatokon, sem a magyar ügyészség előtt nem jelent meg.

Megjegyezte, a legutóbbi, június 23-ra kitűzött kihallgatására Kovács Béla egy eléggé gyenge fedősztorit talált ki, hogy miért nem tudott megjelenni. Hollik István szerint nehezen hihető a történet, ráadásul Kovács Béla azóta sem bizonyította hitelt érdemlően miért maradt távol a kihallgatástól.

Fotó: fidesz.hu
A kormánypárti politikusa felhívta a figyelmet arra is, hogy Kovács Bélával kapcsolatban súlyos vádak fogalmazódtak meg; az európai, a magyar és az amerikai hatóságok gyanúja is az, hogy az oroszoknak kémkedett és pénzt szállíthatott a Jobbiknak. Emellett a magyar hatóságok még költségvetési csalás ügyében is nyomoznak – tette hozzá.

Hollik István közölte, ha KGBéla ezúttal sem jelenik meg a magyar hatóságok előtt, akkor azok kénytelenek lesznek nemzetközi elfogatóparancsot kiadni a jobbikos politikus ellen. A Fidesz-KDNP reméli, hogy nem süllyed erre a szintre a Jobbik, ezért arra kéri Vona Gábort, hogy menjen biztosra, és mint a Jobbik elnöke utasítsa Kovács Bélát, pártjuk EP képviselőjét, hogy jelenjen meg július 19-én szerdán a nyomozóhatóságok előtt – jelentette ki a kormánypárti képviselő.

(fidesz.hu)

A kép illusztráció.

SHARE