Bár az európai kosarasvilág az augusztus 31-én kezdődő Európa-bajnokság lázában ég, a honi férfi klubok szépen lassan elkezdik a felkészülést az októberben rajtoló szezonra. Nincs ezzel másként a Szolnoki Olaj KK sem, a piros-feketék a csapathoz visszatérő Dragan Aleksic vezetésével hétfőn kezdték el a munkát. A Tisza-parti klubnál egyébként komoly változások történtek a csalódást keltő tavalyi szezon után. Az ötödik helyezés egyértelmű csalódás volt, így nem maradt a helyén Kmézics Zorán vezetőedző. Helyére az Olajjal korábban már két bajnoki címet nyerő Dragan Aleksic érkezik. A munkáját az egykori szolnoki játékos, utóbbi években az MTK-nál edzősködő Szarvas Gábor, valamint a Győr női csapatánál, illetve a Mafcnál dolgozó Jakab Máté segíti. Visszatér az egykori közönségkedvenc, Báder Márton is, ő klubigazgatóként dolgozik a szolnoki sikerekért.

A játékosállományban is komoly változás történt, újra szolnoki mezt ölt Strahinja Milosevic, s marad az Olajnál a center Luksa Andric. Irányító posztra az amerikai Kendrick Perry jön, s leigazolták a fiatal amerikai Quincy Fordot, aki hármas és négyes poszton használható.

A szolnokiakat erősíti Vojvoda Dávid, Tóth Ádám és Kovács Péter. Ők hárman a válogatottal dolgoznak július óta, tehát csak később kapcsolódnak majd be a szolnoki munkába.

Az Olaj idén a Fiba Europe Cup-ban szerepel nemzetközi porondon, az első tétmeccsét is ebben a sorozatban játssza idén a formálódó csapat. Szeptember 20-án és 27-én a sorozat selejtezőjében a török Trabzonspor ellen kell kivívni a továbbjutást, hogy aztán a svéd Södertalje ellen már a csoportkörért szálljanak harcba Milosevicék. A tervek szerint a kupameccseken már a válogatottak is pályára lépnek.

SHARE