A háttérben az épülő új komáromi Duna-híd pillérei a szlovákiai Révkomáromban 2017. október 17-én. Ezen a napon rendezik az új híd létesítésének nyitóünnepségét Komáromban, a Monostori Erődben, a Dunai-bástyánál a magyar és a szlovák miniszterelnök részvételével. Előtérben a Duna felett átívelő, 500 méter hosszú, egyvágányú komáromi vasúti összekötő híd, amelytől 170 méterrel nyugatra épül meg az új híd. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Orbán: megvédjük Európa külső határait és átjárhatóvá tesszük a belsőket

Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az új komáromi Duna-híd alapkőletételi ünnepségén kedden Komáromban.

Hozzátette: a híd építése bizonyíték arra, hogy szlovákok és magyarok európai polgárként átjárható, bejárható Európában hisznek.

A visegrádi együttműködés erős alapokon nyugszik, mert olyan vezetők állnak a közép-európai országok élén, akik a saját hazájukon túl Közép-Európában is gondolkodnak – jelentette ki.

Robert Fico szlovák miniszterelnök a két ország közötti jó kapcsolatokat méltatva kijelentette: Orbán Viktor és ő is olyan politikus, aki, ha kezet ad valamire, az érvényes másnap is, ez pedig ritka Európában.