A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság új kampányával a 60 év feletti közlekedőket célozta meg.

Közel száz fő részvételével zárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „Mutasson példát unokáinak!” elnevezésű projektje.

A szervezők a projekt záróprogramját mintegy 100 fő részvételével 2017. október 17-én Szolnokon rendezték meg. A rendezvényt Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg.

Az érdeklődők előbb a megyei közlekedésrendészeti szakterület kiemelt fővizsgálójától, Kocsis Krisztián rendőr századostól hallhattak a közúti balesetekről, azok bekövetkezésének és elkerülésének lehetőségeiről, a „veszélyes” járművekről, majd Kardos József, az Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje tartott előadást az „Idősebb korúak közlekedési baleseteinek tapasztalatai” címmel, amelyet Bana Béla, az INDEX Autósiskola oktatójának elméleti tudást felfrissítő előadása követett.

A program – az INDEX Kft. munkatársainak segítségével – a gyakorlati tapasztalatszerzéssel folytatódott. Ezen a napon hét járművezető tehette próbára tudását – egy oktató irányításával – a közúti forgalomban. A tapasztalatokat egyénre szabottan megbeszélték és a vezetéstechnikai fogásokat közösen gyakorolták. A további negyvenhárom járművezető a későbbiekben, előre egyeztetett időpontban hajtja végre a gyakorlati programot.

Kép, szöveg: police.hu