Az épület korábban a szandaszőlősi tanácsháza volt, aztán orvosi rendelőként szolgálta a városrészt, pár éve bölcsődét alakítottak ki benne. Ez az épület újult meg, de nem csupán megújult, hanem új szárnnyal is bővült, ahol újabb két csoportszobával gyarapodott a meglévő négy. Új és igazán mai a konyha, a fűtés, új belső burkolat a régi szárnynak, vadonatúj berendezések az újban.

Szabó István alpolgármester ott volt az ünnepélyes átadón, ami persze jelképes volt, hiszen a kicsik rég igénybe vették a tiszta, világos, nagy udvaros, egész napos lakóhelyüket. Mint mondta, ez a fölújítás-bővítés is része a magyar kormány és a város hosszútávú elképzelésének: ami a bölcsődék, óvodák, iskolák megújítását takarja.

 

A jászkun megyeszékhelyen is több óvoda csinosodott, volt olyan, aminek a helyére épült a vadonat új, szinte minden iskola korszerűsödött, de ami még nem, az a közeljövőben kap új arculatot. Mint mondta, a szandaszőlősi bölcsőde kétszáztíz millió forintból a földszinttől a tetőzetig minden ízében maivá vált.