Komoly fejlesztés indul hamarosan Szabó István alpolgármester egyéni képviselői körzetében. A Bajcsy-Zsilinszky úti lakossági fórumon többek között részletesen esett szó a Véső úti beruházásról, melynek részeként új atlétikai pálya épül, megújul teljesen a sportcsarnok, s annak öltözői, az öltözők tetejére vívócsarnok épül, míg a strand pedig kibővül, megújul, és újra megnyit.

– Az atlétikai pályán rövidesen felvonulnak a munkagépek, s indulhat a leromlott épületek bontása, majd később a gyönyörű centrum építése – mondta Szabó István.

Az alpolgármester többek között szólt a vasútállomás felújításáról. Az ország legnagyobb csomópontjának kalkulált rekonstrukciója soktízmilliárd forint, ezt a projektet később valósíthatja meg a kormányzat.

– A RepTár repülőmúzeum pozitív változást hozott ennek a környéknek az életébe, rendezettebb, biztonságosabb lett.

A fórum résztvevői többek között szóltak a József Attila út forgalmáról, mint elhangzott, jó lenne valahogyan lassítani a száguldozó autók sebességét is. Ugyancsak panaszkodtak a Véső út környékén élők az utca közvilágítására, mint mondták, esténként nagyon rosszak a látási viszonyok, olyan, mintha nem is lennének ott a lámpák.

Szabó István válaszában elmondta: a Véső úti felújításnak nem csupán a sportpálya lesz a része, ott kinyitják az utat a temető melletti Penny irányába, felújítják az utat, s ott autóbusz is fog majd járni.