Az ősz beálltával, a tél közeledtével gyakrabban változnak az időjárási- és útviszonyok, mely megfelelően felkészített járművet és a nyári vezetéstől gyakran eltérő, óvatosabb vezetéstechnikát kíván a járművezetőktől.

A téli közlekedésre, a gépjárművek téli üzemeltetésére való felkészülés részeként a „Látni és látszani 2017- egymásért!” kampány indításaként a JNSZ Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. november 15-én, szerdán 13.00-16.00 óra közötti időben Szolnokon, a Téglagyár úti TESCO hipermarket parkolójában a Közlekedési Felügyelőséggel közösen díjmentes gépjármű átvizsgálást szervez.

A közlekedésbiztonsági program keretében várunk minden érdeklődőt, aki a tél beállta előtt a személy- vagy kishaszon gépjárművét díjmentesen szeretné átvizsgáltatni.

A méréseket a Közlekedési Felügyelőség szakemberei mobil műszaki vizsgáló-állomáson végzik, melynek keretében lehetőség nyílik műszeres állapotfelmérésre. Ez kiterjed a jármű futóművének, fékberendezésének, gumiabroncsainak, világító- és fényjelző berendezéseinek, akkumulátorának, hűtőfolyadék és ablakmosó fagyállóságának vizsgálatára.

Várjuk a kerékpárral érkező gyermekeket és felnőtteket is, hiszen a szakszerűen felszerelt kerékpár alapfeltétele a biztonságos közlekedésnek. Mindenki, aki elhozza járművét a nyílt napra, és az műszakilag megfelelő állapotban van, egy-egy ajándékkal (láthatósági mellény, téli szélvédő mosó folyadék, jégkaparó, villogó, kerékpáros lámpa szett) térhet haza.

A sajtó képviselői részére fenti napon 14.00 órától a kampány részleteiről és az őszi-téli átállás főbb feladatairól interjút ad: Dávid Mónika c. r. őrgy.

Gondoljon a közeledő télre, vizsgáltassa meg díjmentesen járművét!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!