Átlépte a 2,2 milliót a visszaküldött konzultációs kérdőívek száma – jelentette ki Hollik István, szerdán. A Fidesz-KDNP-s politikus egyúttal hangsúlyozta: óriási erők mozdultak meg az emberek elhallgattatására.

A Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kifejtette: ebből is látható, hogy a magyar emberek el akarják mondani a véleményüket. Azonban azt is láthatjuk, hogy óriási erők mozdultak meg azért, hogy a magyar embereket elhallgattassák – fűzte hozzá, megjegyezve: teljesen egyértelmű, hogy ezeket a támadásokat Soros György vezényli. „Soros György személyesen indított támadást a nemzeti konzultáció és Magyarország ellen” – húzta alá Hollik István.

“NINCS EGYETLEN OLYAN ELLENZÉKI PÁRT, AMELY KÉPES FELÜLEMELKEDNI SAJÁT PÁRTPOLITIKAI ÉS HATALMI ÉRDEKEIN, NINCS EGYETLEN OLYAN ELLENZÉKI PÁRT SEM, AMELYRE SZÁMÍTHATNÁNAK AZ EMBEREK MAGYARORSZÁG MEGVÉDÉSÉBEN.”

Mint mondta: „a támadás volt, hogy szóban, volt, hogy írásban, volt, amikor Brüsszelben, volt, amikor New Yorkban, s volt, hogy a nemzetközi sajtóban jelent meg, de láthatjuk, hogy Soros a magyarországi hálózatán keresztül is aktívan támadja hazánkat”.

A kormánypárti képviselő kitért arra is, hogy azok az EP-képviselők üzengetnek hazának – hogy fogadjuk be a migránsokat -, akik egyébként rajta vannak a Soros-hálózattól kiszivárgott listán, mint a spekuláns megbízható szövetségesei.

A Soros-listás ellenzéki képviselők is összehangolt támadásba kezdtek a nemzeti konzultáció ellen kint Brüsszelben, de itthon Magyarországon is – jegyezte meg, hangsúlyozva: az LMP-től kezdve a baloldalon át egészen a Jobbikig figyelemreméltó az az igyekezet, ahogy megpróbálják hitelteleníteni a nemzeti konzultációt, és megpróbálják megkérdőjelezni a magyar emberek véleményét, a konzultáció legitimitását.

Hollik István szerint a támadásokból kiderül, hogy az ellenzék most sem a magyar emberek véleményére figyel, hanem Soros és Brüsszel bevándorláspolitikáját követi, azt képviseli.

A kormánypárti politikus aláhúzta: „nincs egyetlen olyan ellenzéki párt, amely képes felülemelkedni saját pártpolitikai és hatalmi érdekein, nincs egyetlen olyan ellenzéki párt sem, amelyre számíthatnának az emberek Magyarország megvédésében”. Rámutatott: ebből következik, hogy a magyar emberek csak magukra és a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az ország védelmében. Hozzátette: erre az erőre nagy szükség lesz, mert óriási erők mozdultak meg azért, hogy a magyar embereket elhallgattassák.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra is, Soros a támadás részeként a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egy-egy ügyvédjét kiutaztatta az Egyesült Államokba azért, hogy támadják a civilek átláthatóságáról szóló törvényt.

Legfrissebb fejleményként Hollik István pedig arról számolt be, külföldi politikusok a mai napon nyílt levélben szólították fel az Európai Bizottság elnökét, hogy állítsa le az uniós támogatások folyósítását Magyarország irányába, és „ne adjon pénzt az EU Magyarországnak”. Egyúttal arról is beszélt a kormánypárti politikus, hogy a támadás részeként a diplomáciai nyomást is fokozzák hazánkkal szemben.