Havas Henrik nem vett részt Vona Gábor könyvbemutatóján, habár a kötetet az újságíró szerkesztette. Ennek oka a Ripost szerint valószínűleg az lehetett, hogy Baukó Éva szexuális zaklatással vádolta meg az újságírót. A Jobbik pártelnöke a könyvbemutatón erre úgy reagált: „…ilyen helyzetekben ki kell állni, fel kell venni a kesztyűt, és nem gyáván megfutamodni, mint Havas tette” – írta a hirado.hu

Szerda délelőtt tartották meg Vona Gábor legújabb könyvének bemutatóját, azonban a pódiumon egy szék üresen maradt: Havas Henrik nem jelent meg az eseményen.

A Jobbik pártelnöke a Ripost cikke szerint hosszasan elmélkedett az újságíró legújabb húzásáról, és úgy vélekedett, Havas Henriknek nem lett volna szabad megfutamodnia a szexuális zaklatás vádja miatt.

Sőt, Vona Gábor egyenesen gyávának nevezte az újságírót. A cikk megemlíti azt is, hogy az éppen széthulló párt elnöke hosszasan dicsérte magát és politikáját a könyvbemutatón, ahova egyébként csak a Jobbik „lakájmédiáját” engedték be, valószínűleg azért, hogy ne lehessen kellemetlen kérdéseket feltenni – áll a Híradó cikkében.