Már nem adott életjeleket az idős férfi Törökszentmiklóson, amikor a járőrök a helyszínre érkeztek. Megmentették az életét.

Egy kengyeli férfi 2017. december 23-án hajnal 3 órakor telefonon kért segítséget a rendőrségtől, miszerint édesapja törökszentmiklósi otthonában nem ad életjeleket, eszméletlenül fekszik az ágyban. A bejelentést követően Szászi Gergő rendőr törzszászlós, Rózsa Attila rendőr törzsőrmester és Csiga Gábor rendőr főtörzsőrmester percek alatt a helyszínre érkeztek. Az épületből egy asszony segélykiáltása hallatszott ki. A rendőrök bementek a nyitott bejárati ajtón keresztül a házba, ahol látták, hogy az idős asszony telefonon beszélt a mentős diszpécserrel és másik kezével férje mellkasát nyomta.

A helyzetet felismerve a rendőrök az idős férfit leemelték az ágyról és életjeleit ellenőrizték. A 76 éves férfi már nem lélegzett, pulzusa már nem volt kitapintható, végtagjai merevek voltak.

Az egyenruhások azonnal megkezdték a mellkas kompressziót, majd a befúvást. Az újraélesztést felváltva a mentők kiérkezéséig végezték. Az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai átvették az idős férfi ellátását és kórházba szállították.