Gyönyörű, 900 négyzetméteres játékterű tornacsarnokkal gazdagodott a besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola. Az intézmény korábbi tornaterme életveszélyessé vált, helyén épült fel az új, korszerű létesítmény az Emberi Erőforrások Minisztériumának 400 millió forintos pályázati támogatásával.
A település életében is nagy jelentőségű beruházás átadására a település apraja-nagyja eljött, itt volt dr. Bene Ildikó parlamenti képviselő, dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szalay Ferenc szolnoki polgármester, valamint Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is.

Az új tornacsarnokban dr. Veres András püspök celebrálásával hálaadó misével kezdődött az ünnepség.

Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere beszédében egy álom megvalósulásáról beszélt. Mint mondta, ötven évig szolgálta a régi tornaterem a települést és az oktatást, ám állaga annyira megromlott, hogy újat kellett építeni.
– Az iskolánk sorsában nagy változást hozott, mikor a Kolping intézményfenntartóhoz, azaz egyházi fenntartásba került. Azóta számos felújításon vagyunk túl, s ennek a folyamatnak a legszebb, leglátványosabb részéhez érkeztünk a tornaterem átadásával. Nekünk ez a csarnok ugyanis több egy egyszerű tornateremnél, ez városunk legnagyobb közösségi tere is egyben!

Soltész Miklós államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta: ma, amikor a közösségi élet és a sport besenyszögi otthonának az avatását ünnepeljük, akkor sokkal többet ünnepelhetünk.
– Ugyanis aki közösséget épít, csapatsportban játszik, az lelket is épít és erősít! Így aztán mindenki, aki építette, segítette a csarnok megvalósulását, hozzájárult a közösség építéséhez is egyben. Ezért pedig köszönet jár mindannyiuknak!
Ez a csarnok azért épül, hogy évtizedekig szolgálja a besenyszögieket, a közösséget – tette hozzá az államtitkár!

A tornateremben tökéletes otthonra találhat a kiváló iskolai röplabdacsapat, de biztosan sokan fognak kézilabdázni, vagy éppen kosárlabdázni. A kiszolgáló helységeket egy a csarnokhoz épített szárnyban helyezték el. A tervek szerint hamarosan, a 2017/18-as tanév második felében már birtokba is vehetik a diákok az új tornatermet, melyen három labdasporthoz – röplabda, kosár- és kézilabda – is adottak a pályák, a felszerelések.

Balogh Zoltán polgármesternek köszönhetően a beruházáshoz szükséges telket az önkormányzat vásárolta meg az iskola számára.
A tornaterem felszerelését segítette dr. bene Ildikó képviselő asszony, valamint dr. Kállai Mária kormánymegbízott, akik közösen adták át ajándékukat, a 40 labdát tartalmazó csomagot.
Jó hír a diákoknak, hogy a mindennapos testneveléshez adottak a feltételek immár, nem kell 0. órára sem járniuk, ugyanis a teremben lévő térelválasztó segítségével párhuzamosan két osztálynak is tudnak órát tartani.