Kihirdették az M4-es gyorsforgalmi út legújabb szakaszának kivitelezéséére kiíírt tender győztesét. A ceglédi körforgalom és a szolnoki elkerülő közötti 17 kilométeres részt a Duna Aszfalt építheti meg.

A magyarepitok.hu weboldal arról tájékoztat, hogy a 73+235-ös, illetve a 90+859-es kilométerszelvények közötti 17 kilométeres szakaszt és kapcsolódó létesítményeit a nyertes nettó 26,3 milliárd forintos szerződéses értéken valósítja meg.

A projektre ajánlatot tett még a Dömper Kft. és a Subterra – Raab Kft. konzorciuma, valamint közös ajánlattevőként a Colas Közlekedésépítő Zrt. és a Colas Hungária Zrt.

Az M4-es nyugati részén, az Üllő és Cegléd közötti 44 kilométernek tavaly áprilisban indult meg a kivitelezése. A gyorsforgalmi út keleti végén is javában zajlanak a munkák, az ottani 29,5 kilométeres szakaszt tavaly júliusban kezdték el Berettyóújfalu és a román határ között.

A meglévő nyomvonalra építenek

A hirdetményből kiderül, a nyertes feladata egy kétszer két sávos gyorsforgalmi út építése 3,75 m széles forgalmi sávokkal és 26,60 m koronaszélességgel.

A 73+235-ös és a 79+230-as kilométerszelvény között a meglévő kétszer két sávos nyomvonalat építik át. Ugyanakkor a 79+230-es és a 90+859-es közötti 11 kilométeren a meglévő kétszer egy sávos szakaszt bővítik kétszer kétsávossá.

A Duna Aszfaltra többek között az alábbi műtárgyak megépítése is vár:

  • két darab csomópont megépítése,
  • zajárnyékoló falak építése 1700 méter hosszan,
  • egy kétoldali egyszerű pihenő létrehozása a 86+200-as kilométerszelvénynél,
  • egy meglévő felüljáró felújítása,
  • három meglévő aluljáró felújítása,
  • valamint négy új aluljáró építése.

(magyarepitok.hu cikke nyomán)