A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság különleges prevenciós programja Budapesten.

A hétvégén prevenciós napot tartottak az egyik budapesti katolikus iskolaközpontban, ahová meghívták a GOW Egyesületet, akik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen kezdeték el kollégiumi megelőzési programjukat.

A szakemberek közel százötven gimnazista lánynak tartottak egyedülálló előadást 2018. február 10-én a Patrona Hungarie Katolikus Iskolaközpontban. Az intézmény diákjai aktívan bekapcsolódtak a programokba, amelyek olyan témákat érintettek, mint az áldozattá válás megelőzése, az iskolai erőszak elkerülése, a biztonságos tömegközlekedés, illetve a biztonságos szórakozás voltak.

Az interaktív előadáselemek során a lányok megtanulhatták, hogyan cselekedjenek, ha a tömegközlekedési eszközökön, utcán, utazás közben, vagy éppen egy szórakozóhelyről hazafelé tartva atrocitás éri őket. Az iskola bűnmegelőzési tanácsadója megosztotta tapasztalatait a diákokkal, illetve tájékoztatta őket az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók munkájáról. A programnapot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa zárta, aki bemutatta a segítségkérés lehetőségeit, a 112-es – általános segélyhívó használatának szabályait.