A kép illusztráció

A 100.000 lakosra jutó betegek száma legmagasabb volt a Karcagi Járási Hivatal, legalacsonyabb a Mezőtúri Járási Hivatal illetékességi területén.

A megbetegedések a legnagyobb arányban a 35-59 éveseket (35%) érintette, őket követte a 15 éven aluliak (30%) korcsoportja, majd a 15-34 évesek (23%), az orvoshoz fordulók 12%-a 60 éven felüli volt.

Megyénkben az év 6. hetében levett mintából laboratóriumi vizsgálattal egy esetben Influenza B vírus igazolódott.
Az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt ezidáig az alábbi fekvőbeteg-ellátó intézmények vezetői rendeltek el látogatási tilalmat:

1. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben 2018. január 29. 8.00 órától visszavonásig a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon.

2. Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2018. február 01. 8.00 órától visszavonásig valamennyi osztályra kiterjedően.

3. Kátai Gábor Kórházban 2018.02.07-től visszavonásig a Szülészet-nőgyógyászati osztályon (Újszülött részleg), Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, Aneszteziológiai és Intenzív Osztályon, Ápolási osztályon, Krónikus belgyógyászati osztályon.

Az év 6. hetében közösségi halmozódást nem jelentettek.

Továbbra is rendelkezésre áll a térítésmentes influenza elleni oltóanyag a háziorvosi rendelőkben a kockázati csoportokba tartozók és a köznevelési intézményekben dolgozók részére.

Dr. Beke Gabriella
megyei tiszti főorvos
főosztályvezető