Hamarosan jobbak lesznek a közlekedés feltételei a 4-es út elkerülő szakaszán, nagyjából négy kilométer hosszban. A terv szerint a tószegi fölüljárótól a turbó körforgalomig végzik majd el a nagyjavítást – derült ki Kállai Mária kormánybiztos (és a Fidesz-KDNP kiválasztottja az országgyűlési képviselői helyre) hétfő déli sajtótájékoztatóján. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Szent István-híd is megújul, amelynek felülete az elmúlt évek alatt alaposan megrongálódott, további foltozgatásokat már nem tűr.

– A kormány támogatja mindazon útjavításokat, építéseket, amelyek egy kisebb, vagy nagyobb település gazdaságának fejlődését segítik. Szolnok számára is létkérdés, hogy jó útjai legyenek, de az is, hogy az ide vezető utak is megfelelőek legyenek – mondta.

Ez a javítás 340 millióba kerül majd. Hét másik helyszínen is munkához kezdenek majd, amelyek közül az egyik a 32-es út azon szakasza, amelyik a 4-ről Nyugat felől köti a várost a főközlekedési úthoz. Onnan az Abonyi út vasúti fölüljárójáig tartó szakaszt hozzák rendbe az útépítők, ez 3300 méter.

-Állami pénzből javulnak a közlekedés feltételei – tette hozzá Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. – Mire a az M4-es autóút elkészül, mi már készen várjuk ezekkel a felújításokkal.

Azt hallottuk, hogy az útalapok jó, marással és új felület ráhúzásával ismét kiváló úttá válik majd ez a szakasz, aminek minden közlekedő csak örülhet majd. A ráfordítás összege 200 nettó millió forint. Szakemberek állítása szerint, ha hozzáfognak a javításokhoz, akkor akár két hónap alatt is végezhetnek a tennivalókkal. A gyorsaság és minőség nagyon fontos, hiszen a 4-es elkerülő szakasza és a híd óriási forgalmat bonyolít nap nap után.