Kállai Mária, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az egykori Fürst Sándor laktanyánál ismertette a címben szereplő ügyben álláspontját.

-Ez az egyik olyan üresen álló laktanya, ahová Karácsony Gergely a szocialisták miniszterelnök-jelöltje migránsokat telepítene – mutatott a háta mögé a képviselő-jelölt asszony. – Ez csak folytatása annak, amit már korábban előkészítettek, hogy tudniillik a kormány újítsa föl a használaton kívüli laktanyákat.

Kállai Mária, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje és Szalay Ferenc polgármester a szolnoki (volt) Fürst Sándor laktanyában

Bár ezt most éppen cáfolni igyekeznek – tette hozzá Kállai Mária -, de a választási kampányban nem akarják megmondani, mit is terveznek a migránsokkal, majd csak a választások után. Nyilvánvaló, hogy be akarják csapni az embereket, hiszen határzárat bontanának, elfogadnák az uniós kvótát a bevándorlók dolgában.

-Mint a térség országgyűlési képviselő-jelöltje leszögezem, hogy mi, szolnokiak nem kérünk a bevándorlókból, mert ahol betelepítették őket, ott mindig alaposan megromlott a közbiztonság, nőtt a bűncselekmények száma és a nők elleni erőszakos támadás is. Ez a választás tétje! Nekünk Magyarország az első! Meg kell védenünk minden települést a migrációtól, mert mi nem akarunk bevándorló országgá válni! – tette hangsúlyossá mondandója lényegét Kállai Mária.

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc a laktanyához közeli Széchenyi lakótelepre mutatva azt mondta, hogy huszonötezer magyar ember él ott, az ő biztonságuk sínylené meg, ha a laktanya sorsa a szocialisták terve szerint alakulna.

-Megdöbbentő, hogy a szocialisták begyűjtik az adatokat a használaton kívüli laktanyákról, mintegy előkészítve az ellenőrizetlen migránsok betelepítését. Tiltakozunk már az elképzelés ellen is. Ahogy módunk volt eddig is, igyekszünk a kiürült laktanyákat lakás céljaira fölhasználni. Ezt tettük a volt szovjet laktanyákkal, a katonai kórházzal. Mára ott kényelmes otthonokban élhetnek az odaköltözők.

Szalay Ferenc azt üzente a szocialistáknak és támogatóiknak, hogy hagyják abba a zavarkeltést, ne tegyék kockára azt, hogy ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország.