Soron kívüli ülést tartott Szolnok város képviselő testülete, legközelebb már csak a választások után találkoznak a helyi döntéshozók. Egyhangú volt a döntés az M4-es gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó intézkedésekről, ugyancsak minden jelenlévő igennel voksolt arra, hogy a járási hivatal fölszabaduló irodáiból a Varga Katalin gimnázium osztálytermekhez jusson. Ez azt is jelenti, hogy az udvaron lesz hely egy tornaterem számára – ez már régi terv -, az ahhoz szükséges pénzt kell előteremteni.

Öt alapítvány pénzügyi támogatása is napirenden volt. Ugyancsak megszavazták a testület tagjai az Agóra, RepTár, szimfonikusok, a sportcentrum, a színház és a városi televízió támogatási szerződéseit. A Modern Városok kormányprogram részeként a szolnoki művésztelep és a Szigligeti Színház felújításához kapcsolódó előterjesztéseket.

*****

Némi megütközést keltett, hogy a jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán napirend előtti fölszólalása és az arra kapott válasz után elhagyta a dísztermet és nem vett részt a döntéshozó testület munkájában. Nem szavazta meg a napirendet sem, de nem is élt javaslattal, hogy miként változtatná vagy mivel bővítené az előterjesztések sorát.