Tisza folyón bekövetkező magas vízállások időszakában, az árvíz elleni védekezés és a víziközlekedés biztonsága érdekében fogadják meg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsait, ajánlásait!

Tekintettel a folyók magas vízállására, nagy mennyiségű uszadék megjelenésére lehet számítani a közeljövőben. A vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak fokozott figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a vízben lévő eszközök kötélzetét és a rögzítő elemeket ellenőrizzék, szükség szerint – a vízállás változás folyamatos figyelemmel kísérése mellett – módosítsák úgy, hogy az a vízállásváltozást tudja követni!

Mivel a levonuló uszadékok veszélyeztethetik a kikötött hajókat, úszóműveket egyéb veszteglő úszó létesítményeket, ezért azok tulajdonosainak, üzemeltetőinek fokozottan gondoskodni kell az úszólétesítményeik felügyeletéről, az esetleg rájuk akadt uszadékok eltávolításáról!

A kompok és pontonhidak tulajdonosainak, üzemeltetőinek szintén számítaniuk kell a vízszintváltozásra, uszadékok megjelenésére, ezért a fent említett szükséges intézkedéseket nekik is meg kell tenniük!