Meg kell védenünk minden veszélytől Magyarországot – mondta bevezetőjében a házigazda jogán Kállai Mária hétfőn este a szolnoki cserkészházban, ahol a vendég George Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt. – Az ellenőrizetlen migráns tömeg pedig veszélyes, nagyon veszélyes.

A színházterem zsúfolásig telt, bizonyítva, hogy még mindig lehetséges újat mondani vagy a régi tudást megerősíteni ebben a fontos kérdésben. Portálunk még a migrációról szóló előadás előtt kérte rövid beszélgetésre George Spöttlét.

-Nem lesz baja Magyarországnak abból, hogy szemben áll az Unió vezérkarának migráns befogadó politikájával?

-Vannak hangok, amelyek a pénzügyi támogatások megvonásával fenyegetőznek, sőt, némelyek az Uniós kizárást is emlegetik. Magyarország tagja a szervezetnek, de nem mindenben ért vele egyet. A kormány intézkedései migráns ügyben nagyon is eredményesek, míg mondjuk Németország vállát még mindig nyomja a második világháború szörnyűsége, a vélt multikulturalitás, amit a bevándorlók erősítenének. Merkel évekkel ezelőtt komoly gondnak vélte a népvándorlást, most viszont a befogadás híve, miközben a német civilek már nagyon erős hangon tiltakoznak. Ahogy Európa sok országában is, hiszen az érkezők szinte törzsi viszonyok közül jönnek, az európai ábécé latin betűit nem ismerik, itt nem tanulják meg a befogadó ország nyelvét sem. Néhol élhetetlen állapotokat teremtettek a migránsok, több helyütt túlsúlyba kerültek és az arány csak romlani fog a lényegesen magasabb szaporodási ráta miatt. Húsz év múlva Németország lakosságának a fele már migráns gyökerű lesz, ha nem történik valami.

A városi televízió is mikrofon elé kérte a biztonságpolitikai szakértőt

George Spöttle született német, katonai és rendőri pályafutása még Németországhoz kötötte, de már hosszabb ideje Magyarországon él, kiválóan beszéli nyelvünket. Mint mondja, németországi unkatestvére most megy nyugdíjba, de Magyarországra költözik. A házukat már meg is vették.

-Miért Magyarország?

-Mert ez Európa legbiztonságosabb országa és mert itt nem lesz, mert nem lehet olyan helyzet, mint néhány európai államban.

-A kerítés miatt?

-Elsősorban. Másodsorban pedig azért, mert ebbe az országba csak alapos ellenőrzés után, világosan látható célokkal érkezők jöhetnek be. Akik eddig ide érkeztek, azoknak tudomásul kell vennie, hogy alkalmazkodniuk kell ehhez az országhoz, ahhoz, amelytől a segítséget várják. Németországban olyan mértékű segélyt kapnak, amit otthon el sem képzelhettek. Abból minden olyasmihez hozzájuthatnak, aminek csak a hírét hallották addig. Ahová ez a tanulatlan, képzetlen és nagy részében írástudatlan tömeg befészkeli magát, ott döbbenetes arányban nő a bűnözés, ami részben annak a kultúrsokknak is köszönhető, amivel képtelenek megbirkózni. Igaz, a segítséget sem fogadják el. Otthonról úgy jönnek el, hogy papjaik, elöljáróik az európai nőket prostituáltnak állítják be, a vallásukat egyedül valónak. Ez a tömeg nem tud és nem is akar integrálódni, ez az igazi veszély. A tudás, a nyelv ismerete nélkül légüres térben élnek, amihez a segélyek megadják az alapot és emiatt nem is akarnak visszamenni, hanem itt akarják megvetni a lábukat. Ami kell, elveszik. Magyarország ezt megakadályozta és megakadályozza ezután is. Ez az egyetlen helyes eljárás.