A jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóit 2018. április 17-én reggel az iskola gyermekvédelmi felelőse, Halápi Nikoletta, valamint az iskola rendőre és közlekedési kollégája várta. Orosz Tibor címzetes rendőr főtörzszászlós, megbízott megelőzési és értékelő előadó, a Jászberényi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársával, Tóth Tamás rendőr őrmesterrel közösen hajtotta végre a kerékpárok tavaszi ellenőrzését. A szakemberek több mint félszáz biciklit ellenőriztek ezen a reggelen, amelyek többsége teljesen megfelelt a közúti közlekedési szabályok előírásainak, 12 esetben találtak kisebb hiányosságot.

A gyerekek egy szülőknek szóló adatlapot is átvettek, amelyre a rendőrök feljegyezték a kétkerekű ellenőrzését, és amelyen az esetleges hibák, hiányosságok megszüntetését kérték.

A Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai ezek mellett a 112-es hívószám helyes használatára is felhívták a gyerekek figyelmét és az iskola osztályaiban figyelemfelhívó plakátokat helyeztek el.

police.hu