Szolnokon népszerű a kerékpár, de lehetne népszerűbb is. Éppen emiatt épülnek a kerékpárutak már hosszabb ideje. Az első Szandaszőlősön, még a hetvenes évek végén, amit azután – ha nem is túl sebesen -, de követett a többi.

Csütörtökön reggel a főtéren, a városháza előtt péksüteménnyel, teával, üdítővel várták a kerékpározás híveit, de azokat is, akik még csak ismerkednek a kétkerekűvel. Felnöttek, gyerekek, idősebbek, fiatalabbak érkeztek és nem csupán a bögrényi tea miatt, hiszen sokan negyedórát is eltöltöttek az asztaloknál egy kis korai beszélgetéssel.. Szalay Ferenc polgármester híve a bringának, a már meglévők mellé újabb kilométereket is terveznek a Zagyva-híd fölújítását is magában foglaló, a Tallin városrészt érintő fejlesztésben.

-A kerékpár egészségesebb és jó utakkal biztonságos is. Évek óta az a célunk, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe, ezzel is segítve a környezetet – mondta portálunknak a polgármester a bringás reggelin, ahová stílusosan biciklivel érkezett.

A rendőrség is csatlakozott ahhoz a rendezvényhez, egyéni jellel látták el a jelentkezők kerékpárjait, hogy esetleges lopáskor könnyebb legyen azonosítani azokat.