Ha nem teszik, akár életveszélyessé is válhatott volna. A tervezettnek sokszorosa lett az évek alatt a forgalom, a szerkezet megromlott, valójában szinte új hidat építenek majd június közepéről öt hónapon át – tájékoztatott Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A munkák június derekán kezdődnek, 2.6 milliárd forintos uniós forrásból. Ennek során a hídpálya teljes aszfalt illetve védőbeton burkolatát, valamint a pályalemez szigetelését elbontják, majd új útpályaszerkezet alakítanak ki, minden a híd tartozékot, közte a hídkorlátokat is felújítják. Ezalatt a Városmajor úti csomópontban körforgalmat alakítanak ki, s épül egy két kilométer hosszú új út is a Mester útig. Fölújítják a kerékpárutakat, illetve az új út mellett építenek is egyet. A Városmajor úti kereszteződésben körforgalmat alakítanak ki.

Ezért 2018. június közepétől előre láthatólag július 15-ig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek. A tervek szerint a szigetelési munkálatok ideje alatt a felújítás teljes hídzár mellett történik, várhatóan 2018. július 15 – szeptember 15 között. Ezt követően a befejező munkák ideje alatt, ami nagyjából két hónap lesz, szintén félpályás forgalomkorlátozás várható a hídon.

A hídfölújítás alatt tömegközlekedést és kerékpárt ajánl mindenkinek a polgármester

 

– A munkák idején a környéken élőket, valamint a szolnokiakat értesítjük a történendőkről, a forgalmi változásokról, az elterelésekről és lezárásokról. Ezúton szeretném kérni a rendszeresen erre közlekedőket, hogy figyeljék a híradásokat! – figyelmeztetett a polgármester. – Ez azért is különösen fontos, mivel szintén ennek a nyárnak lesz az egyik fontos beruházása a 4-es főút szolnoki elkerülőjének felújítása, mely várhatóan ugyancsak júniusban kezdődik, s számítanunk kell a városon átmenő forgalom erősödésére.

Azt javasolja a város első embere, hogy inkább a buszokat használja, aki teheti és szálljon kerékpárra, mert így kiszámíthatóbb lesz a közlekedés.