Ezúttal Zagyvarékason segítettek a Budapest Bank szolnoki fiókjának önkéntesei

A Törődés Napja önkéntes akció keretében az óvodai kertet tették rendbe a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodában a Budapest Bank szolnoki fiókjának önkéntesei. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 24 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá a munkálatokhoz.

„Az idei önkéntes akció keretében Zagyvarékason, a községben működő óvoda udvarát szépítettük meg szombaton. Ennek részeként önkénteseink új kerti növényeket telepítettek a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvánnyal együttműködve. Az akcióval azt célt tűztük ki, hogy a gyerekek és oktatóik megújult, megszépült környezetben tölthessék itt a mindennapjaikat” – mondta Vas Valéria, a pénzintézet szolnoki fiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 30 évben összesen mintegy 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.