Érdekel, hogyan éltek az emberek az Árpád-házi királyok korában? A Régészet Napján megtudhatod! A szolnoki Damjanich János Múzeum idén is várja a kedves érdeklődőket. Programjaik során végig követhetővé válik a régészeti leletek sorsa egészen az előkerülésük pillanatától, a restaurátor műhelyen át a kiállító polcra való kerülésükig. Május 26-án, szombaton délelőtt a jelenleg is zajló Szolnoki Vár ásatásának a kulisszái mögé lehet bepillantani, míg délután tárlatvezetések, előadások, kézműves foglalkozások, harci bemutatók és sok egyéb izgalmas program fogadja majd az archeológia iránt érdeklődőket.

Az elmúlt hónapokban több szenzációs lelet is előkerült megyénkből, melyek a Régészet Napja alkalmából kiállításra is kerülnek. Az év első hónapjaiban, Szolnok szélén az Ipari Park területén végeztek ásatásokat, ahol egy igen jelentős, árpád-kori települést, és a hozzá tartozó kőtemplom alapjait, harangtöredékeket és egyéb izgalmas leleteket találtak. Május elején egy bejelentés során került elő egy rendkívül értékes, 11 kg súlyú török kori ezüst érmékből álló kincs. Ha nem akarsz lemaradni ezen nem mindennapi tárgyak megtekintéséről, itt a helyed!
A részvétel INGYENES!

A részletes programok leírását itt találod meg:
http://regeszetnapja.hu/programok/?program-city=Összes&program-museum=2872&program-date=Összes&program-type=0&program-filter=Keresés

Facebook
https://www.facebook.com/events/121265638732389/