A nyári szünidő közeledtével a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kisiskolás gyermekek bevonásával figyelemfelhívó kampányt szervezett 2018. június 11-én délelőtt Szolnok egyik forgalmas csomópontjába. A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola diákjai közül körülbelül 200 gyermek gyűlt össze a Tiszavirág gyaloghíd előtt. Itt a megelőzési szakemberekkel átismételték a fontosabb közlekedési szabályokat, hogy mire kell figyelni ha gyalogosan, vagy kerékpárral közlekednek, és akkor is, ha épp autóban utaznak, illetve mire kell figyelni a strandokon, szabad vizek mellet, hogyan és hol szabad fürdeni, milyen veszélyeket rejt az élővíz, mire figyeljenek a vakáció ideje alatt. Tanácsainkról itt bővebben olvashatnak.

A gyerekek a rendőröktől láthatósági mellényt és egy-egy színes lufit kaptak, majd felsorakoztak a közeli kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, ahol a “vakáció alatt is biztonságban” szlogen elhangzása után egyszerre eresztették szélnek a lufikat.

A baleset-megelőzési szakemberek ezzel a kampánnyal akarták felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy a megkezdődő nyári szünet ideje alatt sokkal több gyermekre kell számítani az utakon, amely sokkal óvatosabb és körültekintőbb közlekedést kíván a járművezetőktől is!