Bár fogadkozott a Falco, Szekulovics mester nagyon bízott abban, hogy Darrin Govens visszatért ujjsérüléséből. Szolnokon arra építhettek az edzők, hogy eddig a döntő mindkét meccsét az Olaj irányította, s csak a szombathelyi összecsapás utosó percei miatt lehet hiányérzete Dragan Aleksicnek.

A Falco ugyanúgy kezdte a meccset, ahogyan az a szezonban oly sokszor jellemző volt rájuk: az Olaj komoly előnyt épített ki már a mérkőzés elején. Perry, Tóth Ádám és Vojvoda vezérletével fokozatosan ellépett ellenfelétől a Szolnok, s a második negyedben már 17 ponttal is vezettek. A Szombathely innen még visszajött tíz pontra, s tulajdonképpen joggal reménykedhettek a megszokott felzárkózásban. Ám ezen az estén az Olaj védekezése nem akart lankadni, remekül fogták Perlt és Váradit, Govens és Norfleet sem igazán talált üres dobóhelyzetet, így a harmadik negyed végére lényegében eldőltek a fontos kérdések, 23 ponttal tartott előrébb a házigazda.

Az utolsó negyedben is vigyázott az Olaj arra, hogy ne meríthessen lelkierőt egy esetleges felzárkózással a Falco, s bizony ez nem is sikerült. Az utolsó negyedben Perl azért kihasználta, hogy akkora figyelem már nem hárul rá. Tíz perc alatt dobott 15 pontjával a statisztikáin ugyan javított egy nagyot, de lendíteni övéi játékán ő sem tudott. Így a Szolnoki Olaj KK egyetlen lépésre került az aranyéremtől, míg a Falconak mindenképpen nyernie kell a hétfő esti negyedik meccsen, ha nem akar megelégedni az ezüsttel.

Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89–70 (22–11, 21–22, 28–15, 18–22)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 2400 néző
V.: Cziffra Cs., Győrffy P., Frányó P.

Szolnok: Perry 18/9, Vojvoda 13/3, Ford -, Milosevics 17/6, Tóth Á. 13. Csere: Andric 7, Browning 13/9, Kovács P. 7/6, Polyák -, Tóth Á. -.

Falco: Norfleet 6, Perl 19/9, Váradi 10, Borisov 10/6, Taylor 6. Csere: Govens 8, Pustahvar 4/3, Tóth N. 4, Hódi 3/3, Dancsecs -, Durázi -, Kucsora -.

A párharc állása: 2-1, a Szolnoknak.