A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajánlásai a motorosoknak.

Nyáron megszaporodik a közlekedők között a motorosok száma. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy megelőzzük a baleseteket!

Indulás előtt a járművet ellenőrizni kell! Meg kell nézni a gumik állapotát, a légnyomást! A fékeknek, kormányműnek hibátlanul kell működniük! Elindulás előtt ellenőrizni kell a lámpákat is: első fényszóró, hátsó lámpa, index, féklámpa. A folyadékszintek – olajszint, és ha van, hűtőfolyadék- ellenőrzése sem árt! A kürt a motoron kiemelt fontosságú, hiszen ezzel kell jelezni a figyelmetlen közlekedőknek.

A motorost nem védi karosszéria, egy esésnél az életével játszik, épp ezért nem célszerű elkerülni a védőfelszerelések viselését!

A sebesség mámora, az adrenalin sok motorost túl bátorrá tesz, akár száguldozásra késztethet. Nagyon fontos a sebesség ésszerű megválasztása! Nem mindegy milyenek az út- és látási viszonyok és az időjárás, mekkora a forgalom. Az eszeveszett száguldás nem a közutakra való!

A közlekedés gyakorta okozhat váratlan szituációkat, épp ezért csak olyan helyzeteket érdemes felvállalni, amelyeket biztonsággal be tudnak fejezni, végre tudnak hajtani!

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét is, hogy számoljanak a motorosok jelenlétével, figyeljenek rájuk!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság külön felhívja a figyelmet az ittas járművezetés kockázataira! Ha szeszes italt fogyasztott, ne vezessen járművet, hiszen az alkoholos ital elfogyasztását követően tompulnak a reflexek, nő a reakcióidő, amely beláthatatlan kockázattal járhat a közlekedés során! Ne kockáztassák mások és saját testi épségüket!

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

Az udvarias és előzékeny közlekedés mindenkit előbbre visz, így figyeljünk egymásra!