Ma már boldog, boldogtalan főz és erről blogot ír, televíziós műsort csinál. Van, aki viszont tud is főzni. Szolnokon jó éttermek is vannak, ahol kiváló szakácsok készítik a menüt és az a la carte finomságokat.

A városháza marketing csapata – egyebek mellett – szép, tetszetős, főként hasznos kiadványokat készít, mondhatni a jó szakácsok buzgalmával. Ezek a kiadványok Pont Szolnok névvel kezdődtek és már született a szállásokról, meg a fesztiválokról és most egy újabb: a kulináriáról “pont gasztro” címmel. Vagyis az éttermekről és étkekről. Ezt mutatta be Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Ölbaum Emese, a marketing csapat vezetője. Ezek az egységes gondolat mentén született, nagyszerű fotókkal illusztrált kis kiadványok az idelátogatóknak szólnak, nekik adnak tájékoztatást arról, hogy miért éppen (pont!) Szolnokot kéne választaniuk úticélul.

Itt derült ki, hogy a munkatársak megkérdezték a vendéglátásban dolgozó polgárokat, miből állna szerintük egy szolnoki, a városra igazán jellemző menü? Nem okozott meglepetést, hogy főételnek a húsokkal teli gulyást szavazták a legtöbben, de előételnek a haltöpörtyű vitte a pálmát. A desszert nem is lehetett más, mint a habos isler. Ami persze eredetileg osztrák találmány, de az bizony lekváros. A legenda szerint a szolnoki Kádár cukrászdában Hegedűs László cukrászmester kissé elmérte a tojáshabot, de nem hagyta kárba veszni. Némi gondolkodás után a két vékony tésztalap közé illesztette egy adagot, az egészet pedig csokoládémázzal leöntötte. Hát így. Azóta kétféle van a süteményből: lekváros, ami bárhol készülhet és habos, ami csak Szolnokon.

Az a terv, hogy a csatlakozó éttermek mind étlapjukon tartják majd a Szolnok menüt, talán nem is olyan sokára. Jövőre elkészül a Pont sorozat következő darabja, ami ugyancsak sokat segít majd a turistáknak, idelátogatóknak, hogy mivel is töltsék idejüket a Tisza fővárosában.