Junior kiemelt bajnokság, keleti csoport

Szolnoki Kosárlabda Akadémia – Újpest-MT 62-51 (17-10, 17-15, 14-10, 14-16)

SZOLNOK: Várbíró 2, Pallai 16/12, Gilszki 12, Verba 11, Arabo 3. Csere: Bella 5/3, Csornai Cs. 3, Csornai B. 3, Orbán B. 7/3, Alcser, Tóth, Csomós. Edző: Honti Viktor

Igen fárasztó mérkőzést játszott szerdán a MAFC otthonában a Szolnoki Kosárlabda Akadémia. A hosszabbításos győzelem önmagában komoly energiákat emésztett fel, ráadásul Csornai Bence és Bella Ádám hiányában két kulcsember sem lehetett ott a pályán. Az Újpest elleni mérkőzés nehéz csatának ígérkezett, az egykori szolnoki közönségkedvenc, Dokmanovics és a Körmendben megforduló Dejan Mladenovics által felkészített fővárosiak kellemetlen ellenfélnek ígérkeztek. Így is kezdődött a mérkőzés, az első percekben a vendégek vezettek, aztán a negyed közepétől magára találtak a szolnokiak, s gyorsan megfordították az állást. Honti Viktor sokat forgatta csapatát, igyekezett mindenkit tűzben tartani, ám a sok kihagyott dobás és pontatlan passz miatt nem tudta eredményes játékát folytatni az Akadémia. A védekezés immár megszokott módon persze működött, de csak nehezen sikerült a megnyugtatónak tűnő tíz pont közelébe tornászni a különbséget a nagyszünetig. A vendégek dudaszós triplája ugyan átmeneti bosszúságok okozott a szolnokiak szakvezetőjének, aki alighanem komoly eligazítást tarthatott a félidőben.

A harmadik negyedre ugyanis sokkal pörgősebbé vált a házigazda játéka, s pillanatok alatt húsz ponttal elhúztak. Gilszki Erik és Pallai Tamás különösen élt ekkoriban.

A záró negyed aztán már sok izgalmat nem tartogatott, Várbíróék nem játszottak ugyan jól, de egyetlen pillanatig nem forgott veszélyben a szolnoki győzelem. A záró negyedben szinte végig zónázó újpestiek ugyan minimálisan közelebb férkőztek a szolnokiakhoz, de a győztes kiléte addigra már eldőlt.