Évek óta, előre tervezetten, a források megszerzésével, pályázatok készítésével tudatosan korszerűsítik Szolnokon a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat. Most a Kodály Zoltán nevét viselő általános iskola oktatást és mozgást segítő tereinek korszerűsítésére fordítottak – kevés híján – ötvenöt millió forintot.

Az iskola tornatermi szárnyában szinte minden elavult, ott volt most igazán szükség a beavatkozásra. Teljes fölújításon esett át minden öltöző, a vizesblokkok, a szertárak, az orvosi szoba “nagygenerált” kapott, de kicserélték a tornaterem korábbi ablakait maira. Meg kellett javítani a Bartók-szárny tetőburkolatát, mert hogy folyamatosan beázott, ha nagyobb eső érte el a várost.

Százhatvanegy ablak helyére került mai és korszerű, padlóburkolatot, csempecserét kapott több helyiség és folyosó, a régi ajtók helyett újakat alakítottak ki, fél kilométernyi szennyvíz elvezető csövet építettek be – többek között.

Szalay Ferenc polgármester, aki egyébként a jövő generációjának egészségét szem előtt tartva  éveken át szószólója volt a mindennapos testnevelésnek, most, a munkák végeztével együtt  örült az iskola diákjaival, tanáraival. Rövid köszöntőjében említette, hogy az elmúlt négy évben több milliárd forintot költöttek el az oktatási intézmények korszerűsítésére, mert a jövőbe fektetni nem kockázat, hanem kötelesség. A Kodály iskola nagyon jó iskola és töretlenül az már hosszú évek óta – tette hozzá. A kis ünnepségen a kosárlabdázók szövetségének elnökeként is súgott: érdemes pályázni a tornaterem padlózatának kicserélésére…A súgást a tankerület vezetése éppúgy értette, mint az iskola vezetése.