Nem vették észre a kiérkező mentők, hogy két golyót eresztettek a férfi fejébe – írta a Blikk egy 16 évvel ezelőtti bérgyilkosságról. Az ügyben jelenleg L. Attila Gézánét gyanúsítják azzal, hogy egy férfit fogadott fel párja megölésére.

A Blikk úgy tudja, az asszony azt vallotta a zsaruknak, hogy az ominózus reggelen vérző fejjel találta élettársát az ágyban. A nő elmondása szerint igen komoly volt a sérülés, mivel a férfi párnája és takarója is erősen véres volt. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint L.-né minden részletre kiterjedően beszélt azokról a percekről:

– Magánál volt, panaszkodott, hogy rosszul lát és fáj a feje, de nem tudta megmondani, hogy mi történt – tudomásunk szerint ez állítja az asszony, aki azt is hozzátette: mivel néhány évvel korábban már meg akarták a férfit gyilkolni, ő azonnal mentőt és rendőrt hívott.

A lap informátora szerint, amikor a helyszínre érkező mentők megvizsgálták a sérült tarkóján lévő sebet, fel sem merült, hogy azt lövés okozta volna.

– Azt mondták, hogy eleshetett és egy kiálló tárgyba beverte a fejét. Az egyensúlyzavart és az emlékezetkiesését agyrázkódással magyarázták, a rendőröknek pedig azt mondták, 8 napon belül gyógyuló a sérülés – tette hozzá a forrás.

A vérző fejű férfit ezután a baleseti sebészetre szállították, ahol az orvosok rögtön megállapították, hogy fejbe lőtték. Ám addigra az áldozat olyan rossz állapotba került, hogy azonnali műtétet kellett végrehajtani rajta, de már hiába: az életét nem tudták megmenteni.

A Blikk megkereste dr. Fülöp Tamást, L.-né védőjét, aki kérdésükre megerősítette a történteket.

– Az már csak hab a tortán, hogy a mentősofőr később még azt is előadta, amikor tanúként kihallgatták, hogy ugyan a család mondta nekik, hogy a sérültet már évekkel korábban is meg akarták ölni, de semmi sem utalt erőszakos körülményre. Az viszont gyanús volt neki, hogy a családban „túl fokozott volt a légkör” – árulta el az ügyvéd, aki azt is elmondta: több homályos körülmény is van az ügyben. Ilyen például, hogy amíg az orvosszakértők azt állítják, két lövés érte az áldozat fejét, addig a fegyverszakértők szerint csupán egy. A gyilkos fegyver pedig azóta sincs meg. (Blikk cikke nyomán)