Az eddig veretlen csoportelső, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia junior csapata utazott a keleti vetélytárs, a harmadik helyezett Debrecen otthonába a bajnokság hetedik fordulójából elmaradt mérkőzésen. A két vereséggel álló házigazda készült a szolnokiak megregulázására, s az első félidő után úgy tűnt, erre minden esélye meg is van. Az első negyedben még jobb teljesítmény nyújtó vendégek ugyanis a második negyedben csak árnyékai voltak önmaguknak, amit a húsz bekapott, s a hat dobott pont ékesen bizonyít. Nem volt meg a kellő keménység a védekezésben és a támadásban sem, amit a hazaiak gyorsan ki is használtak.

A nagyszünetbéli tízponzos hazai vezetés felpaprikázta Honti Viktor fiait, s az edzői eligazítás után már a kőkemény, szigorúan védekező Szolnoki Akadémia jött ki a parkettre. A Pallai-Gilszki páros vezérletével egyetlen negyed alatt eltüntették a vendégek a különbséget, majd biztossá tették a sikerüket. A kulcs ezúttal is a remek védekezés volt, a második félidőben mindössze 14 pontig jutottak a debreceniek, ami jól mutatja a szolnoki deffenzív játék sikerességét. A támadásokat illetően az első félidőben akadhatott némi hiányérzete a szakvezetőnek, ám a fordulás után az ellenfél palánkja alatt is kellően határozottak voltak Pallaiék. A folytatásban pénteken a kellemetlen ellenfél hírében álló MEAFC csarnokába utaznak Csornai Bencéék Miskolcra.

Honti Viktor: Kicsit bosszant, hogy nem a megfelelő hozzáállással mentünk föl a pályára az első félidőben. Meg kell érteniük a srácoknak, hogy azért, mert eddig még nem kaptunk ki, ugyanúgy meg kell küzdenünk minden mérkőzésen, a sikert ugyanis nem adják ingyen! Erre fel is hívtam a csapat figyelmét a szünetben, utána már azt a Szolnokot láttam, amit szeretnék. Mindenképpen ki szeretném emelni, hogy egy erős, jó Debrecent győztünk le, amire büszkék lehetünk!

Junior kiemelt bajnokság, alapszakasz, keleti csoport

Debreceni Kosárlabda Akadémia – Szolnoki Kosárlabda Akadémia 46-59 (12-16, 20-6, 5-19, 9-18)

SZOLNOK: Várbíró 2, Pallai 25/6, Gilszki 16/9, Verba, Arabo 5. Csere: Csornai B., Csornai Cs., Bella 5/3, Ficsór, Csák, Orbán 6/6. Edző: Honti Viktor