Húsz hónap alatt bővül és megújul a Tiszaligeti strandfürdő – mondta Szalay Ferenc polgármester a szolnoki fürdő területén tartott sajtótájékoztatón. Ezzel majd kiegészül a fejlesztés sora, amelyek a turistákat jobban vonzzák és lehetőleg néhány napra itt is tartják – tette hozzá Kállai Mária országgyűlési képviselő.

A város hosszútávú fejlesztéseinek terve egyre inkább megvalósul, hiszen már létezik a RepTár, ez a különleges repüléstörténeti múzeum, javában tart a művésztelep megújulása, ami az ott folyó ásatások eredményeit is beépítik a vendégeknek-turistáknak szánt kínálatba.

A Tisza város felőli oldalán a sétányt esténként megtöltik az emberek, a Sörárium kulináris élményeket kínál a sörfőzés múzeumával együtt, már dolgoznak a MÁV sporttelep teljes megújításán, ami az ottani strand teljes megújítását is jelenti.

A tiszaligeti strand megújulása a közbeszeruzési eljárások végeztével indulhat és húsz hónap alatt meg is valósul – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Néhány építményt – régi szauna, nyári ölltözők – lebontanak, elavult medencét megszüntetnek, viszont épül négy új medence, az ötven méterest fölújítják és befedik, új lesz a gépészet, a csúszdák és játszóterek csinosodnak, a csónakázótó partjára napozó stégeket telepítenek a fürdőzők számára, de lesz fitneszpark is és új szaunák készülnek. Természetesen megmarad az ősfás terület, ami része lesz a tervezett sétánynak. Szállodát is terveznek a gyógyvíz kínálta lehetőségek jobb kihasználására. Látványos és hasznos lesz tehát a sportnak és a gyógyításnak is megfelelő, a szabadidőt hasznosan eltölteni akaró vendégek, helybeliek számára a megújuló tiszaligeti fürdő. Minderre hétmilliárd hétszázhetvenegy millió vissza nem térítendő állami pénzt szavazott meg a kormány.