Pályázat útján nyert forintokból lett lakhatóbb Szolnokon az a kollégium, ahol elsősorban szakmát tanuló, vidéki diákok élhetnek iskolaidő alatt. Az épület két szintjén harmincnégy lakószobát csinosítottak meg, három vizesblokkal egyetemben. A tanulószobákba új padlóburkolatot fektettek le, a beépített szekrényeket újra cserélték, a radiátorok megújultak, ajtók-ablakok kicserélődtek, mindez nyolcvankét és fél millió forintba került.

A város, a szülőhely visszavárja mindazokat, akiknek fontos, hogy megszerzett tudásukat itt hasznosítsák – mondta Szalay Ferenc polgármester

Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a megújult kollégium diákjait, pedagógusait mondván: kényelmesebb környezetben tölthetik napjaikat. A fiataloknak fölidézte például a Szolnok hazavár programot, rámutatva arra, hogy bátran utazzanak, szerezzenek új és még korszerűbb ismereteket tanulmányaik során, de akár azon túl is, végül azután térjenek haza és itt keressék a boldogulást. A magyar gazdaság tekintélyes méretű teljesítmény növekedése jó alap a pályakezdéshez, a boldoguláshoz, hiszen a munkahelyek szaporodnak, ahol mind tisztességesebb jövedelmet érhetnek el a szorgalmasak, a képzettek.