Ahogy arról a szervezők hírt adtak, immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a KRIMIT TUD? országos döntőjét Budapesten.

A bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkat ezúttal is a televízióból már jól ismert „Beugró” című műsor tematikája alapján kellett eljátszaniuk a versenyzőknek. Jász-Nagykun-Szolnok megyét a szolnoki Széchenyi István Gimnázium tanulói, Aranyi Eszter, Barta Viktória, Végh Janka és – tartalékos játékosként – Vadász Tímea képviselte, akiket felkészítő tanáruk, Koronczainé Győrfi Mária kísért el a megmérettetésre.

A csapatoknak a „Zsebszöveg” elnevezésű feladatban egy olyan szituációt kellett előadniuk, amit nem sokkal a vetélkedő előtt ismerhettek meg. A megyénket képviselő lányoknak el kellett játszaniuk, hogy egyikőjük szerelemféltés miatti bosszúból az interneten akarja megszégyeníteni egyik lány ismerősét. Elhangzottak az érvek és ellenérvek, miközben a szereplők kiváló színészi képességei is megmutatkoztak. Ezt követte a „Ki vagyok én?” elnevezésű játék, amelyben úgy kellett a résztvevőknek rávezető mondatok segítségével kitalálniuk, hogy melyik híres ember, melyik meseszereplő képét rögzítették a fejpántjukra – amit ő maguk nem láttak -, hogy közben egy adott szituációból nem eshettek ki, azt tovább kellett fűzniük.

A csapatok kiválóan improvizáltak, ügyesen oldották meg a helyzetgyakorlatokat. A neves zsűri értékelése szerint a legjobb női karakter különdíját Végh Janka érdemelte ki.