Ez most nem sikerült, a Dubrovnik a győzelméhez kapott némi bírói segítséget…Mert hogy  a vízipóló bajnokok ligájában a szép horvát városban szállt vízbe a Szolnok gárdája, de a játékvezetőkkel nem számoltak, így azután létszámfölénybe kerültek a történelmi városka játékosai.

Nem volt szép mérkőzés, de volt hajtás és ebben most a Szolnok az első negyedet leszámítva élen járt. Olyannyira, hogy a második negyedre kiegyenlítettek, mert Zalánki az addigi egy gólját kettővel növelte és Bátori is betársult, hogy döntetlennel záruljon a félidő. És akkor jöttek a játékvezető, akik addig sem bántak kesztyűs kézzel a vendégekkel, hiszen úgy szórták a kiállításokat a magyaroknál, mintha karácsonyi ajándék lenne egy bőkezű támogatótól. A Jug a meccs végére már tizennégy emberelőnyt játszhatott, míg a Szolnok csak nyolcat és ez így már elég is volt a hazaiaknak.

Ilyen körülmények között nyilván néhány kiemelkedő teljesítmény sokat hozhatott volna a konyhára, de a Szolnokban ilyen nem igazán akadt, noha küzdöttek derekasan. Talán Nagy Viktor és Zalánki játszott viszonylag jól az egyébként nem tündöklő horvátok ellen, ez a bírókkal megerősített Dubrovnik ellen nem volt elegendő. Ha csak egy picivel összefogottabb a Dózsa, ha csak még legalább ketten jobban összekapják magukat közülük, akkor akár döntetlenre hozható lett volna ez a fontos összecsapás. Már ha hagyták volna a bírók. De nem hagyták.

A Szolnok egy nyert és két vesztes meccsel a háta mögött ötödik a csoportjában és amire régen volt példa: negatív a gól különbsége, azaz több gólt kapott, mint lőtt.
B-CSOPORT
Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki VSK     8:7   (3:1; 1:3; 2:3; 2:0)

Dubrovnik. V: Naumov (orosz), Koryzna (lengyel)
JUG:
Popadic – Macan, Fatovic 1, Loncar 1, Jokovic 1, Garcia Gadea, Lozina, Merkulov 2, Zuvela, Krzic, Benic 1, Papanastasiou 2. Edző: Vjekoslav Kobescak
SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 2, Prlainovic 1, Angyal, Jansik D., M. Aleksic 1, Zalánki 3. Csere: Kis G., V. Rasovic, Lazic, Teleki, Szatmári. Edző: Zivko Gocic
Gól – emberelőnyből: 14/4, ill. 8/5
Kipontozódott: Bátori (29. p.)